Over Ons

Over ons

Eetcafé Oud Wezel te Wuustwezel.

Een eetcafé met respect voor het verleden! Een lekkere snack, schuimend biertje en een smakelijk gerecht bieden we graag aan!

Team Wezel

Ons team zal er voor zorgen dat jij een onvergetelijke avond zult beleven in Eetcafé Oud Wezel! Heb je vragen of suggesties? Neem dan zeker contact met ons op!

Maarten

Maarten Van Looveren

Chef
Tijdens mijn studenten jaren & in de E10 Hoeve heb ik mijn passie voor koken gevonden. Na mijn diploma kok en beenhouwer te hebben behaald op Piva te Antwerpen, denk ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging hier in Oud Wezel. Hier in Oud Wezel zet ik mijn passie in de keuken verder!
Manuel

Manuel Huybrechts

Zaalverantwoordelijke
Na al een kleine 20 jaar in de stiel te staan, prijs ik me nog altijd bij de gelukkige waarbij mijn job als een hobby aanvoelt. Dit ook vooral door het leuke contact met de klanten.

Persartikel Oud Wezel

EETCAFE OUD WEZEL

Begin twintigste eeuw situeerde zich een herberg in Wuustwezel. Deze herberg heette ‘De Groote Nieuwe Buiten’. In 1905 heeft vóór het café Sterke Peer zijn krachttoer gedaan. Deze man kon een gewicht van 4500 kilo trekken en werd sterker dan een paard genoemd. Duizenden toeschouwers kwamen afgezakt naar Wuestwezel om te komen kijken naar de krachtmeting van de Herkuul der Kempen, de Sterke Peer. Petrus Janssen (Sterke Peer) was de broer van Louis Janssen, uitbater van het café.

In Eétcafé Oud Wezel gaan we terug naar die nostalgische tijd door het creëren van een ontmoetingsplaats waar gezelligheid én een warme sfeer centraal staan. Waar men nog kan praten met de buur of men de krant kan lezen met een warm tasje koffie of een schuimend pintje.

U bent welkom in Eétcafé Oud Wezel om te genieten van een lekker drankje: koffie, thee of een frisse pint of voor een smakelijke maaltijd. U kan kiezen uit een gezonde lunch, een zoet tussendoortje of rijkelijk diner. Ook hier kiezen we voor vlees van boeren uit de omstreken. Vleesvee De Lage Weide levert prachtig en eerlijk Belgisch Witblauw rundsvlees.

 

Kom vanaf 1 februari genieten van onze warme dagschotel aan €15!

Welkom in Oud Wezel, een éétcafé met respect voor het verleden!

Dankuwel aan Walter Liegeois, Peter Van Gils en WESALIA II – De heemkundige kring voor hun bron aan informatie.

 

Telefonisch reserveren op: 03/334.88.55

 

Openingsuren:

  • ZO – MA gesloten
  • DI – WOE – DO open van 11u tot 22u
  • VRIJ – open van 11u tot 01u
  • ZA – open van 17u